03 juli

CampusFestival 2022

genre: diversen

Kom ontdekken wat er speelt in de CultuurCampus!

Wekelijks zetten honderden professionele en beginnende makers voet over de drempel van de CultuurCampus in Vleuterweide. Op 3 juli gooien we de deuren open en laten we al dat talent het plein op stromen. Op het CampusFestival vind je spannende cross-overs en creatieve workshops. En natuurlijk ontbreken de lekkere hapjes en drankjes niet!

Zet jezelf op aanwezig in het Facebook event CampusFestival 2022!

Op het programma:

  • Onthulling kunstwerk Verbindingsboom (Utrecht900)
  • Concert Vocal Arts Academy koor met De Zingende Toren (Wim Ruitenbeek)
  • DUMS Klassieke combo’s
  • De Saxschool
  • William Finders
  • Huis van Betekenis Muurschilderingen door Timon Vader, Cliff van Thillo, Bob Mollema en Tonke Koppelaar
  • Huis van Betekenis Expositie riso prints en workshops
  • Huis van Betekenis en LiGHT-UP collective projecties
  • LiGHT-UP lichttekenen
  • Theatersport en kostuumatelier door sesar toneel
  • Dance-Act Musical
  • Starlight Boulevard
  • Kopieerhuisje – Esther Hoogendijk
  • De Hangouderen met een scène uit ‘Verkassen’
  • KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn bands: DeVoTed (GPLR 2021 winnaar) en Raggebrood (GPLR 2021)
  • KLUB19 Battle of the Beats dj’s: dj Itjaxx en dj Kevin
  • KLUB19: zangeres Dajana (Podium Takeover)
  • Band Tremmble (DUMS)
  • Harmonieorkest Vleuten G-orkest
  • Fashion atelier Dress & More workshop wol maken
  • Jeugdorkest Leidsche Rijn
  • Klimaatlied Utrecht

CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten)

Toegang is gratis.

Programma

Sesar toneel theatersport en kostuumatelier

foto Sesar toneel

Bij Sesar toneel word je aangemoedigd om je creativiteit vorm te geven op de toneelvloer. Omdat iedereen bij Sesar toneel welkom is, heeft Leonie Schoenmakers voor het CampusFestival diverse workshops ontwikkeld voor alle leeftijden. Ze gaat met zowel kleuters als jongeren en volwassenen aan de slag met het maken en spelen van toneel. Hiermee geeft ze een klein inzicht op de werkwijze van Sesar toneel. Zo gaan we aan de slag met onze fantasie op de vloer zetten, en delen we onze eigen creativiteit in een zelfgeschreven toneeltekst. Schroom niet en doe lekker mee aan een workshop! Of kom passen in het kostuumatelier van Sesar toneel en voel hoe het is om in de schoenen te staan van een prinses, ridder of kabouter.

Dance-Act Musical

Dance-Act Musical – foto Sanne Lagerberg Fotografie

Op 18 juni stonden de leerlingen van Dance Act dan eindelijk met een eerste grote musical in Podium Hoge Woerd, compleet met live-band! Tijdens het Campusfestival presenteren ze enkele liedjes uit Sjakie en de Chocoladefabriek. Wat een feest!
Bij Dance Act krijg je een jaar lang musicalles. Van september tot en met december krijg je les in de vakken dans, zang en spel. Vanaf januari werk je aan een grote nieuwe musical die op maat is geschreven en gecomponeerd. Musicalles is voor iedereen. Daarom zijn er bij Dance Act geen audities. Daarnaast worden de lessen gegeven door drie vakdocenten voor de verschillende disciplines zang, dans en toneel.

DUMS Klassieke combo’s

DUMS brengt maar liefst drie klassieke combo’s naar het CampusFestival! De zussen Isolde Krijgsheld (viool) en Elianne Krijgsheld (piano) spelen Morpeth Rant (traditional), The Bridal (traditional) en Danny Boy (Frederic Weatherly). Het duo Marit (blokfluit) en Elianne (piano) speelt Gesanglich (traditional), Die Glocken von Big Ben (traditional) en Die Studenten Sind Froh (traditional). Ensemble leerlingen Loes & Pauliina spelen Rondeau Abdelazer (Henry Purcell).

Dress & More mode atelier

Dress and More

Wekelijks komt er een groepje wijkbewoners bijeen in Buurthuis De Weide Wereld voor mode atelier Dress & More. De afgelopen weken werkten de deelnemers Dress & More aan een zelfgemaakt fashion item. Het resultaat zal voor het eerst op het CampusFestival te bewonderen zijn.

Soul Vocal Group en De Zingende Toren

Soul Vocal Group – foto Vocal Arts Academy

De Zingende Toren en Vocal Arts Academy slaan de handen ineen voor een unieke co-productie! De Zingende Toren is een uniek carillon gemaakt van glazen klokken en de echte blikvanger van de Burchtpoort. Wim Ruitenbeek is vaste beiaardier van De Zingende Toren.

De Soul Vocal Group van de Vocal Arts Academy bestaat pas een jaartje, maar ze klinken alsof ze altijd al samen hebben gezongen. Hun stemmen kleuren prachtig bij elkaar en de passie voor muziek spat er van af. De 6-koppige zanggroep zingt moderne soul liedjes, maar ook golden oldies in een nieuw jasje. Onder leiding van dirigent en zangcoach Tom Veeke zijn ze binnen een korte tijd een hechte groep geworden met een heerlijk soulful repertoire.

Op 3 juli geven ze eenmalig samen met De Zingende Toren (Wim Ruitenbeek) een bijzonder concert als opening van het Campusfestival, waarbij ze begeleid zullen worden door pianist Dennis Weijers.

Harmonieorkest Vleuten G-orkest

foto Ger Wijtsma

Muziek is voor iedereen! Daarom is Harmonieorkest Vleuten in oktober 2019 gestart met een nieuw orkest: HOV-G, voor muzikanten met een functiebeperking vanaf 16 jaar. Zij spelen accordeon, slagwerk of keyboard en ze gebruiken voor de bladmuziek de kleurcodes van de Jostiband. Het is een enthousiaste groep, de repetities zijn altijd gezellig en de orkestleden genieten ervan om op te treden en hun muziek aan mensen te laten horen. Bijzonder is dat zij bij het Campusfestival samen spelen met de Zingende Toren.

Huis van Betekenis en LiGHT-UP Collective

Cliff van Thillo – Huis van Betekenis

Vier illustratoren (Tonke Koppelaar, Timon Vader, Bob Mollema en Cliff van Thillo) van Het Huis van Betekenis trokken de afgelopen weken de wijk in, op zoek naar bijzondere verhalen en makende bewoners. Deze verhalen vinden nu hun weg terug naar de CultuurCampus. Met als resultaat vier nieuwe muurschilderingen, een lichtinstallatie met soundscape in de theaterzaal en een expo van riso prints. Wie zelf óók wil tekenen kan meedoen met de workshop ‘toekomst-tekenen’ met illustratoren van het Huis van Betekenis.

LiGHT-UP Collective lichttekenen

LiGHT-UP

LiGHT-UP schildert met licht, noem het action painting maar dan met lichtprojectie. Dit idee ontstond tijdens het afstudeerproject van schilder Jan Willem Campmans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (fine-art, autonoom) in 2008. Hij onderzocht destijds hoe hij een schilderproces kon versnellen aan de hand van projectie met behulp van computerprogramma’s; dus hoe hij zonder fysiek verf aan te brengen een canvas toch kon inkleuren. Eerst deed hij dat met kleurprojecties, maar al gauw ontdekte hij een manier om zijn schilderijen met licht te ‘schilderen’. Toen hij constateerde dat ook het menselijk lichaam de drager kon zijn voor een projectie, was de basis gelegd voor het concept dat later zou uitgroeien tot LiGHT-UP. LiGHT-UP ontwierp de projecties voor Huis van Betekenis in de theaterzaal en tijdens het festival kun je zelf lichttekenen op de muren van de CultuurCampus.

William Finders

William Finders

Al meer dan 40 jaar is William Finders actief in de muziek. Hij begon als dj en muziekjournalist maar richtte al snel de band Henkondrums op. Hij zong verder in een schoolcabaretgroep, verschillende koren en trad in binnen- en buitenland op met verschillende artiesten. Op dit moment is hij is de frontman van de Utrechtse coverband Monday en speelt hij solo muziektheatervoorstellingen waarin hij zijn liefde voor muziek bezingt en bespreekt. Dit jaar won hij de Leidsche Rijn editie van de Utrechtse Stadsmuzikanten.

De Saxschool

De Saxschool – foto Birgit Schuch

Bij De Saxschool Utrecht Leidsche Rijn wordt sinds 2015 saxofoonles gegeven aan jong en oud door een team van professionele docenten. De school onderscheidt zich door elk jaar verschillende workshops en groepslessen te organiseren. Een uniek project wordt de Corona Suite op 2 oktober, waarbij allerlei blazers en slagwerkers zich bij de Saxschool gaan aansluiten om deze suite uit te voeren (programma ovb). Deze middag zullen 5 saxofonisten het resultaat van een ander samenspelproject laten horen, namelijk de Black Beat Boogie en een improvisatie.

Jeugdorkest Leidsche Rijn

Jeugdorkest Leidsche Rijn – foto Frank Peek

Jeugdorkest Leidsche Rijn is opgericht in 2017 en heeft al op veel plekken in de wijk opgetreden. In 2021 speelden ze met het Orkest van Utrecht de muzikale voorstelling Pinokkio in de CultuurCampus. In 2022 staan ze opnieuw op het CampusFestival.

DUMS: Tremmble

foto DUMS (De Utrechtse Muziekschool)

De alternatieve indie-rock band Tremmble is bijeengekomen via de bandlessen van DUMS (De Utrechtse Muziekschool). Hoewel deze viermansformatie nog maar net bij elkaar is, staan deze jonge muzikanten van gemiddeld 15 jaar te trappelen om het podium te bespringen. Op het CampusFestival brengt Tremmble een toffe set met covers van o.a. Greenday, The Strokes en Sublime.

Het Kopieerhuisje – Esther Hoogendoorn

Bij de doorlopende workshop Het Kopieerhuisje van Esther Hoogendijk gaan kinderen met een kopieerapparaat aan de slag om de mooiste kunstwerken te maken.

KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn: DeVoted en Raggebrood

Raggebrood – foto Mirel Masic

KLUB19 is een jongerencommunity opgericht door Cultuur19 voor jongeren met interesse in kunst en cultuur. De jonge muzikanten van DeVoTed en Raggebrood staan hun mannetje cq vrouwtje wel op het podium. Beide bands schopten het tot de finale van de Grote Prijs van Leidsche Rijn 2021. Raggebrood kreeg een eervolle shout-out van de jury en DeVoTed won de hoofdprijs, een opname in Studio Moskou.

KLUB19 Battle of the Beats: dj Kevin en dj iTjaxx

Battle of the Beats helpt ambitieuze jonge dj’s het podium op. Onder leiding van Sergio aka SERRA leren ze de fijne kneepjes van het vak. Op het programma van het CampusFestival vinden we dj Kevin en dj iTjaxx, twee ervaren deelnemers die zullen laten zien wat ze in huis hebben.

KLUB19 Podium Takeover: zangeres Dajana

Dajana – foto Mirel Masic

Dajana (19) is zangeres uit Utrecht-Zuilen. Ze is van Servische afkomst en maakt al acht jaar muziek en eigen teksten, die meestal gaan over de liefde. Haar wens is om succesvol te worden met haar muziek. Dajana nam in 2021 deel aan Podium Takeover en viel op door haar zang-, perform- en schrijftalent.

De Hangouderen

De Hangouderen

Theatergroep De Hangouderen speelt een scène uit Verkassen. Verkassen gaat over bewoners van de dorpen Vleuten, De Meern en Haarzuilens die de ontwikkeling van vinexwijk Leidsche Rijn hebben meegemaakt. De voorstellingen van de Hangouderen zijn gebaseerd op verhalen en ervaringen van ouderen in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern.

Klimaatlied Utrecht

Utrecht heeft als eerste provincie een eigen klimaatlied. Een boodschap van jongeren uit de hele regio in de vorm van een prachtig liedje. “Biodivercity” is een oproep aan de politiek om zuinig te zijn op onze natuur. Buddy, Juul, Noah, Marijn, Noah (2), Ilha en Maya zijn dé klimaatband van Utrecht.

Starlight Boulevard

Starlight Boulevard

Starlight Boulevard is de vereniging voor Utrechts musical talent. Al meer dan 25 jaar maken we vol passie musical. Met een enthousiaste, jonge en talentvolle groep onder leiding van een professioneel artistiek team. In april hebben we de musical Foxtrot op de planken gezet, nu zijn we bezig met een concertprogramma vol bekende en minder bekende musical nummers. Uit dit programma zullen we een kleine selectie laten horen. We willen mensen raken met de zang, meeslepen met dans en tot nadenken aanzetten met spel. En daarbij natuurlijk heel veel plezier maken met elkaar en ons publiek. Dat is onze passie.

 

volledige agenda